Wie ben ik

Wie ben ik?

Ik ben Daniël Poldervaart, opgegroeid in Oegstgeest waar ik vele fijne jaren gehad heb. Mijn persoonlijke ontwikkeling missie begon pas tijdens mijn tweede studie, de opleiding tot gymleraar (HALO). Via een vriend kwam ik in aanraking met meditatie en persoonlijke ontwikkeling. Hier was persoonlijke ontwikkeling direct interessant, ik kon leren hoe ik mij anders kon gedragen en meer kon bereiken als persoon. Ook begon ik aan meditatie, iets wat langzaam steeds diepere wortels gekregen heeft.

Het duurde voor mij niet lang om te beseffen dat levenscoaching voor mij iets van interesse was. Ik vind het geweldig om de diepte in te gaan in een gesprek, ik wil graag iemand helpen en ik kan goed luisteren. Dit besef werd versterkt door de stages die ik als gymdocent liep. Hier ging ik oppervlakkig aan de slag met een klas van 30 kinderen, doe deze oefening en luister naar mij is heel kort door de bocht wat ik deed.

Hier was ik erg ongelukkig en zeer onzeker. Ik deed iets wat ik moeilijk vond en daarbij was mijn innerlijke criticus alle mogelijke meningen van de klas en stagebegeleider aan het verzinnen. Deze situatie voelde bedreigend en ik merkte ook dat ik niet effectief met mijn vaardigheden omging. Ik was hier aan het vertellen wat moest gebeuren terwijl ik liever luister en de ander help met wat hij of zij wil en vind dat ze zelf moeten doen!


Ik kreeg een doel

Nu ik wist dat ik levenscoach wou worden heb ik hier kleine stappen in genomen tot dat ik de opleiding tot levenscoaching ging doen. Dit was een zeer bewuste keuze, 1 van levenskracht, ik weet dat ik opeens wist dat ik nu van start zou gaan met een opleiding tot levenscoach. Hier leer ik veel over mijzelf en heb ik beseft dat ik echt verslaafd ben aan youtube en porno kijken.

Deze verslavingen voelen voor mij als het zelfde het enigste wat anders is, is de algemene inhoud van wat ze projecteren verder prikkelen ze mij op de zelfde manier! Na dit besef en een ingrijpend weekend heb ik besloten om cold turkey te stoppen. Ik heb daarbij hulp gevonden in een app, mijn vriendin en de cursisten van mijn opleiding. Het voelt geweldig, zover als ik nu ben, de vrijheid die ik ervaar en de rust die het mij geeft is ongekend. Het voelt alsof ik een zware tas los gelaten heb en nu kan rennen in plaats van lopen.

Wat heb ik geleerd?

Om opleiding tot gymleraar heeft mij wel iets moois gebracht. Ik heb hier als introvert, extravert leren zijn, mijzelf presenteren en het gaf mij de bouwstenen om dichter bij mijn emoties te komen. Ik heb in de jaren na de opleiding veel lesgegeven en mijn grootste leermeesters waren kinderen van 4 en 5 die ik plezier in zwemmen aan moest leren.

Deze prachtige mensen zijn anders dan volwassenen of oudere kinderen en ze staan nog heel dicht bij hun emoties. Als ik die kinderen plezier aan moet leren, dan moet ik ook plezier hebben en uitstralen in wat ik doe. Wat is dit belangrijk voor mij geweest. Ik ben dichter bij mijn emoties gekomen, ik kon lekker 3 lessen lang gek doen, plezier hebben en zien hoe mijn plezier overging op de kinderen waardoor zij ook als een hond, een fietsbel of een banaan door het water heen gaan! Hoe gekker en raarder ik het maakte des te leuker vonden zij het.

Deze vaardigheid om de kracht van mijn emoties te gebruiken tijdens mijn werk en privé leven is geweldig. Ik ging van gewoon saai mijn verhaal zonder gevoel of emotie vertellen naar mijn verhaal emotioneel beleven terwijl ik hem uitbeeld en vertel. Dit vind ik een zeer belangrijke en fijne vaardigheid om te hebben en ik zou graag mensen helpen die dit ook willen om dit te leren.

Coaching en training geeft mij enorm veel plezier en graag help ik iedereen die hier voor openstaat!